Novým trénerom Kežmarku Vladimír Klinga, asistenom Jerguš Bača

01.04.2008 Kežmarok

Kežmarok 1. apríla (TASR) - Novým trénerom extraligového hokejového tímu SkiPark MHK Kežmarok sa stal Vladimír Klinga.
V novej sezóne povedie tohtosezónneho nováčika spolu s Jergušom Bačom, pričom obaja sa s vedením klubu dohodli na dvojročnom kontrakte.
Nová trénerská dvojica nahradí na lavičke deviateho tímu tohto ročníka najvyššej súťaže duo Miroslav Ihnačák, Ján Vodila, ktorí boli pri mužstve dva roky a z I. ligy ho dostali medzi elitu. "Kežmarské vedenie ma v tejto súvislost1i oslovilo už skôr, v pondelok sme všetky záležitosti dotiahli do konca, " vyjadril sa pre TASR Vladimír Klinga. Ten sa do extraligového hokeja vracia po krátkej odmlke, keď v sezóne 2006/2007 spolu s českým koučom Stanislavom Bergerom viedli neďaleký Poprad, no predčasne v ňom skončili. "Samozrejme, že som rád, že sa vraciam ako tréner do najvyššej súťaže, je to pre mňa nová výzva. Extraliga je extraliga. Aj keď v Kežmarku sú iné ciele, ako boli v Poprade, pokúsime sa nadviazať na to dobré, čo sa urobilo v tejto sezóne. Keďže sa už bude hrať baráž o extraligu, prvoradým cieľom v novej sezóne bude udržať sa v nej. O kádri pre nový ročník je teraz ešte ťažké povedať niečo konkrétne, viem však, že tím bude treba doplniť hlavne o obrancov. Citeľnou stratou bude odchod útočníka Richarda Šechného. "
Podľa jeho slov s Jergušom Bačom sa poznajú dlhé roky. "Spolu sme študovali na vysokej škole, ľudsky sme si veľmi blízki, " vyjadril sa k nastávajúcej spolupráci so svojím kamarátom Vladimír Klinga. Prípravu na novú sezónu odštartujú v Kežmarku v pondelok 28. apríla a mala by trvať deväť týždňov.
 

Vyberte región